Криза виганяє з українського ринку ритейлерів

Четвер, 2 жовтня 2008, 11:19

Естонська компанія Bauhof згортає свою діяльність в Україні.   

Слідом за девелоперськими компаніями іти з українського ринку почали ритейлери.

Як повідомляє видання "Комерсант Україна", у листопаді свою українську "дочку" закриє естонська DIY-мережа Bauhof.

Ритейлер, що планував до 2013 року відкрити в Україні 16 будівельних супермаркетів, відмовився від експансії через кризи: фінансову в Європі й політичну в Україні.

Реклама:

На український ринок естонська Bauhof вийшла в лютому минулого року, зареєструвавши дочірню компанію Bauhof Ukraine. До 2013 року ритейлер планував управляти в Україні 16 супермаркетами формату DIY (do it yourself - будматеріали й товари для будинку) площею 8-20 тис. кв. м.

Перший магазин планувалося відкрити 2009 року, інвестиції у відкриття одного магазина оцінювалися у 20 млн. дол.

"Компанія Bauhof припиняє свою діяльність в Україні. Це пов'язане із світовою фінансовою кризою, а також з нестабільністю політичної ситуації всередині країни",- говориться в листі директора Bauhof Олексія Ревіна.

Мережа Bauhof (до 2007 року - Ehitus Service) заснована 2000 року в Талліні. На вересень об'єднувала дев'ять магазинів в Естонії й три в Литві. Фінпоказники компанії не розголошуються. 60% акцій Bauhof належать шведському інвестфонду Askembla Asset Management, інші - приватним інвесторам.

Олексій Ревін підтвердив, що компанія іде з українського ринку. За його словами, Bauhof, можливо, ще повернеться в Україну, але не раніше ніж через півтора-два роки. Заморожений і проект ритейлера в Латвії: через нестабільну ситуацію відносно зростання ВВП країни, відзначив пан Ревін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: