Брати Клюєви не поділили хлорку

Четвер, 2 жовтня 2008, 11:07

Депутати від Партії регіонів брати Сергій і Андрій Клюєви й Олександр Єдин запускають виробництво трихлорсилана в Запоріжжі.

Як стало відомо "Дело", хімічне виробництво буде налагоджено на базі місцевого Заводу напівпровідників, що контролюють депутати. Це підприємство куплене торік за 40 мільйонів доларів на аукціоні. Офіційно власником заводу виступає компанія "Силікон".

Завод напівпровідників уже підписав контракти на постачання устаткування для випуску трихлорсилану.

За словами Анатолія Мінченка, що представляє інтереси інвесторів Андрія і Сергія Клюєвих, завод купив його в німецької компанії "Центротерм" більш ніж за 100 мільйонів євро.

Однак навколо інвестпроекту уже виник конфлікт. Завод напівпровідників претендує на склади хлору, що зараз належать розташованому по сусідству державному заводу "Кремнійполімер". Цей завод теж випускає трихлорсилан.

Реклама:

"Ми вважаємо, що в нас є переваги", - стверджує Мінченко. За його словами, раніше інвесторам не дали можливості придбати завод з усією необхідною інфраструктурою, і тепер вони змушені докуповувати склади.

Глава Фонду держмайна Валентина Семенюк запропонувала двом конкуруючим підприємствам підписати угоду про спільну експлуатацію складів хлору. Вартість складу Мінченко оцінив у 7-10 мільйонів гривень. Однак, як повідомив гендиректор "Кремнійполімеру" Юрій Комаринський, його підприємству це буде невигідно, оскільки навантаження на склади збільшаться у два рази, що може призвести до екологічної катастрофи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: