Збільшення імпорту наповнює державну скарбницю

Четвер, 2 жовтня 2008, 11:00

У вересні Держмитслужба й ДПАУ перевиконали доходи загального фонду держбюджету більш ніж на 1 млрд. грн.

Додаткові податкові надходження забезпечило різке прискорення темпів зростання імпорту, повідомляє видання "Комерсант Україна".

Експерти впевнені, що тенденція нарощування поставок іноземних товарів збережеться й можна буде очікувати безпроблемного виконання доходів бюджету за рахунок імпортного ПДВ аж до кінця року.

За оперативним даними Держказначейства, у січні-вересні до загального фонду бюджету надійшло 134,3 млрд. грн., або 107,2% плану (+9,1 млрд. грн.). Держмитслужба зібрала 69,147 млрд. грн., або 125,1% плану (51,5% доходів бюджету), Державна податкова адміністрація (ДПАУ) - 80,7 млрд. грн., або 103,8% плану.

Реклама:

Міністерство фінансів оголосило, що у вересні обсяг надходжень до загального фонду держбюджету був перевищений на 8,1% і склав 14,7 млрд. грн. За даними Держказначейства, план доходів минулого місяця становив 13,629 млрд. грн.

Таким чином, понад кошторис у бюджет надійшло близько 1,07 млрд. грн. Скільки зібрали в скарбницю ДПАУ й Держмитслужба, у Мінфіні не повідомили, але відзначили, що збільшення в законі про бюджет доходів на 1,7 млрд. грн. "повністю враховане в плані вересня".

Інформацію про збір податків оприлюднили у фіскальних відомствах. У прес-службі Держмитслужби повідомили, що до загального фонду бюджету перераховано на 14,2% більше плану - 8,583 млрд. грн.

"Зниження викликане зменшенням ставок на імпорт автомобілів у зв'язку зі вступом України до СОТ", - пояснив директор департаменту митних платежів Держмитслужби Сергій Джигалов. З 16 травня мито на імпорт автомобілів знизилося з 25% до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: