Уряд зацікавився цінами на ліки

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 18:22
 

Кабінет Міністрів має намір вжити заходи щодо запобігання підвищення цін на ліки.

Про це сказала Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи позачергове засідання уряду, повідомляє агентство "Українські новини".

Тимошенко підкреслила, що підвищення цін на деякі ліки останнім часом є необґрунтованим - і вона вже попередила представників аптечних мереж і постачальників імпортних ліків, що уряд має намір вжити заходи.

Зокрема, вона повідомила, що Кабмін має намір ввести 10% обмеження на надбавку на оптові ціни певних видів ліків, а також ввести обмеження на надбавку в роздрібних мережах продажу ліків.

Реклама:

Тимошенко зазначила, що у разі, якщо після прийняття відповідних документів контролюючими органами буде виявлено порушення, то ті аптеки, в яких вони будуть виявлені, будуть закриватися.

Тимошенко підкреслила, що до необґрунтованого підвищення цін на ліки причетні певні політичні сили, і у разі, якщо протягом 3-4 днів ситуація не виправиться, вона пообіцяла, що оприлюднить прізвища політиків, причетних до цієї ситуації.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет порушив справу за фактом одночасного підвищення на 50% цін на деякі медичні препарати.

Тимошенко просить Генеральну прокуратуру розслідувати необґрунтоване, на її думку, підвищення цін на ліки підприємствами, що реалізують цю продукцію оптом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: