Світові валютні ринки: долар варто продавати

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 10:34
 

Курс долара продовжує зниження відносно єдиної європейської валюти в п'ятницю й покаже падіння за підсумками тижня, чекаючи на статистику з житла, що, за прогнозами експертів, буде негативною.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро о 8:25 за московським часом у п'ятницю коштувало 1,3472 дол. проти 1,3456 дол. попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Ціна долара відносно ієни виросла до 8:25 за московським часом у п'ятницю до 101,61 ієни в порівнянні з 100,58 ієни ввечері у Нью-Йорку в четвер.

Реклама:

Дані про будівництво житла у вересні, як очікують експерти, покажуть скорочення обсягів нової забудови й підірве споживчу довіру.

На зниження курсу американської валюти впливають і побоювання загальносвітової рецесії, на фоні яких трейдери виражають зростаючу впевненість у зниженні базової процентної ставки в США.

"Статистичні дані можуть підсилити стурбованість рецесією в США й побоювання з приводу ситуації на американських фінансових ринках, - вважає генеральний менеджер найбільшого валютного брокера Японії Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава. - Долар, як і раніше, варто продавати".

Ф'ючерси на чиказькій біржі показують 100% ймовірність зниження базової процентної ставки в США найближчим часом; шанси на зменшення ставки на 0,5 процентного пункту - з 1,5% до 1%, у п'ятницю оцінюються на рівні 46%.

У середу так вважало лише 40% трейдерів, тиждень назад ніхто не вірив у можливість такого значного зменшення найближчим часом.

Імовірність того, що ставка буде знижена на 0,25 процентного пункту, становить 54%.

Ієна знижується відносно долара і євро й, як очікується, завершить тиждень падінням до основних світових валют на фоні зростання, що відновилося на азіатських фондових майданчиках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: