НБУ роз'яснив, як забезпечити стабільність банківської системи

Четвер, 16 жовтня 2008, 18:32
 

Національний банк України (НБУ) надав банкам роз'яснення з практичного застосування постанови із забезпечення стабільності банківської системи.

Крім того, були уточнені, серед іншого, питання обов'язкового резервування, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Обов'язкове резервування коштів здійснюється банками згідно з діючими нормативами як за звітний період, так і щодня. У покриття суми обов'язкових резервів зараховуються: готівка в касі банку в національній валюті розміром 100%; облігації внутрішньої державної позики, які знаходяться у власності банків, термін погашення яких доводиться на звітний календарний рік, розміром 100% їхньої балансової вартості", - повідомив НБУ в листі банки.

Як повідомлялося, постанова НБУ, що була прийнята з метою нейтралізації впливу зовнішньої фінансової кризи, набула чинності з 13 жовтня.

Реклама:

Постановою, зокрема, передбачалося, що банки здійснюють обов'язкове резервування коштів з урахуванням касових залишків у гривні й облігацій внутрішньої держпозики, але не уточнювалося, у якому розмірі вони враховуються.

Нацбанк також підкреслює обов'язковість виконання банками вимоги постанови із забезпечення безперебійного функціонування банкоматів і видачі готівки за платіжними картками клієнтів інших кредитно-фінансових установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!