На вітчизняному фондовому ринку можливий негативний сценарій

Понеділок, 8 вересня 2008, 14:54

У понеділок, 8 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких були здійснені угоди, зафіксоване підвищення котирувань.

UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував зростання у 0,02%, піднявшись до 49,06 пункту.

Прогнозуючи можливий розвиток подій на ПФТС сьогодні, генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква припустив, що "у понеділок, фондові компанії, напевно, частково компенсують втрати п'ятниці , підвищивши ціни на українські папери в середньому на 3-7%, а індекс ПФТС виросте за сесію більше ніж на 3%".

Поки що, ринок не дає приводу сумніватися в цих словах, повідомляє "FundMarket".

Реклама:

Ранкова торговельна сесія показує значне зростання цін на акції наступних емітентів: ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+ 11,97%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 6,40%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 4,13%), ВАТ "Центренерго" (+ 3,81%).

При цьому лідером падіння стало маловідоме ВАТ "Кондратьєвський вогнетривкий завод" (- 60,63%), угода пройшла поза спреда.

Першість за обсягами тримає ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 3,04%) - 2,4 млн. грн.

Перспективи розвитку українського фондового ринку у вересні за песимістичним сценарієм (падіння до 15% і більше) стають усе більш ймовірними".

Важливим моментом для ринку стало рішення американського уряду про переведення під контроль держави двох найбільших у США іпотечних компаній Fannie Mae і Freddie Mac.

Таким чином, була почата наймасштабніша акція в історії американського житлового сектора з порятунку корпорацій, що знаходяться в скрутному становищі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!