У Лондоні подешевшала компанія Костянтина Жеваго

Понеділок, 8 вересня 2008, 13:36

Ціна на акції компанії Костянтина Жеваго знизилася майже на третину.

Перший тиждень вересня ознаменувався рекордним падінням акцій гірничорудної компанії Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі - на 27,84%, повідомляє "Комерсант-Україна".

У п'ятницю індекс FTSE 100, заснований на курсах акцій провідних компаній, папери яких котируються на Лондонській фондовій біржі (LSE), знизився на 2,26% - до 5240,7 пункту.

Минулого тижня дешевшали папери усіх компаній з FTSE 100, але більше за інших - папери гірничорудних і металургійних підприємств. Лідерами падіння стали акції двох компаній з Казахстану: найбільшого виробника міді в країні Kazakhmys (-8,15% тільки за п'ятницю) і гірничо-металургійного холдингу Eurasian Natural Resources Corp. (-7,63%).

Реклама:

Замикає трійку українська гірничорудна компанія Ferrexpo (-7,07%), чиї папери за минулий тиждень подешевшали на 27,8%. Це рекордне падіння акцій компанії з 10 червня (тоді почалося зниження ціни). За цей час Ferrexpo втратила 40,9% вартості.

Ferrexpo Plc. володіє групою Ferrexpo A.G., основним активом якої є найбільший в Україні виробник і експортер залізорудних окатишів - Полтавський ГЗК. Кінцевим власником (73,1%) акцій Ferrexpo є підприємець Костянтин Жеваго, близько 26,5% котируються на LSE.

Галузеві аналітики відзначають, що зараз інвестори переглядають своє ставлення до усіх гірничорудних і металургійних компаній у зв'язку з очікуваним зниженням темпів розвитку галузі у 2009 році.

Ferrexpo - 12 найбільший світовий виробник залізорудних окатишів.

Ferrexpo є першою українською компанією, що розмістила влітку 2007 року акції на основній площадці Лондонської фондової біржі (LSE).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: