РТС відкриє біржу в Україні у першому півріччі 2009 року

Понеділок, 8 вересня 2008, 13:19

РТС, друга за розміром російська фондова біржа, планує запустити біржу на Україні у першому півріччі наступного року.

Про це заявив голова правління РТС Роман Горюнов в інтерв'ю виданню Financial Times, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, біржа буде розташована в Києві.

План полягає в тому, щоб "розвивати український ринок з використанням російської технології й залученням російських учасників на український ринок", сказав Горюнов.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку серпня Антимонопольний комітет України дозволив ВАТ "Фондова біржа "РТС" і 21 українській компанії створити ВАТ "Українська біржа" з метою інтеграції фондових ринків і біржових систем України й Росії, а також надання доступу українським інвесторам до російських активів і навпаки. Статутний капітал "Української біржі" складе 2,4 млн. дол, РТС стане власником 49% акцій.

У рамках нової установи буде організований спот і терміновий ринок. Раніше передбачалося, що біржа буде запущена до кінця 2008 року.

За даними Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, в Україні на цей час працює 8 фондових бірж і одна торговельно-інформаційна система, обсяг торгів на яких 2007 року склав 36,9 млрд. грн.

Найбільшою біржею в Україні є ПФТС, на яку прийшлося за цей час 87,4% усього організованого ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: