ЄБРР змінив керівника в Україні

Понеділок, 8 вересня 2008, 12:15

Новим директором київського офісу ЄБРР призначено Андре Куусвека.

У п'ятницю Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) повідомив, що голова його київського офісу Камен Захарієв переведений до Лондону, а на його місце призначено колишнього керівника ЄБРР у Казахстані Андре Куусвека, повідомляє видання "Комерсант Україна".

В українському офісі ЄБРР розраховують, що із зміною керівника установа більше уваги буде приділяти фінансуванню банків. Банкіри очікують привнесення казахського досвіду ЄБРР з кредитування малого й середнього бізнесу.

"До цього пан Куусвек був на посаді директора ЄБРР у Казахстані,- йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті банку.- Він змінив на цьому посту Камена Захарієва, який був призначений директором департаменту фінансової реструктуризації в штаб-квартиру банку у Лондоні".

Реклама:

До свого призначення Захарієв очолював київський офіс шість років - з 2002 року.

Андре Куусвек народився 1967 року і є громадянином Естонії. Закінчив Стокгольмську школу економіки. До призначення у Казахстані, працював у штаб-квартирі ЄБРР у Лондоні, координуючи діяльність ЄБРР на ринках капіталу й фондових бірж, а також проекти ЄБРР у фінансовому секторі країн СНД і Східної Європи.

ЄБРР був створений 1991 року для реалізації програм, що сприяють переходу країн, що розвиваються, до ринкової економіки. Найбільшим акціонером ЄБРР є США (10% статутного капіталу), інші країни G7 володіють по 8,5%.

До серпня 2008 року ЄБРР взяв зобов'язання з фінансування 172 проектів в Україні сумою більше 3,2 млрд. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: