Страховиків потягнуло на ризик

П'ятниця, 5 вересня 2008, 13:22

Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) запропонувала впровадити обов'язкове страхування будівельно-монтажних ризиків при підготовці об'єктів до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Але не усі страхові компанії зможуть одержати доступ до цього ринку, повідомляє видання "Комерсант Україна".

Національному агентству з підготовки Євро-2012 запропоновано затвердити критерії їхнього відбору. Тим часом воно скептично ставиться до ідеї створення пулу з обов'язкового страхування об'єктів Євро-2012.

У листі Національному агентству з питань підготовки й проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року президент ЛСОУ Олександр Філонюк просив голову агентства Євгена Червоненко внести зміни до розроблених агентством законопроектів.

Реклама:

Так, у проекті закону "Про створення організаційних і правових умов для залучення інвестицій з метою підготовки й проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року" Філонюк запропонував передбачити наявність договору страхування будівельно-монтажних ризиків при реєстрації інвестиційного проекту у місцевих органах влади.

Без такої реєстрації інвестор не зможе одержати землю в оренду для будівництва об'єкта. Повинна бути застрахована й відповідальність роботодавця за збиток, нанесений життю, здоров'ю й майну іноземних працівників. Підрядник, відповідно до договору, зобов'язаний надати банківські гарантії або договори страхування ризику відповідальності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: