Євро відносно долара знизився до мінімуму за 11 місяців

П'ятниця, 5 вересня 2008, 10:44

Курс євро відносно долара знизився у п'ятницю до мінімуму за 11 місяців на спекуляціях, що обвалення ринку кредитування підштовхне європейську економіку до рецесії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Негативна динаміка підсилилася після того, як голова Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив у четвер, що в економіці єврозони "превалюють ризики зниження", а ЄЦБ був змушений понизити прогноз економічного зростання на цей і на наступний рік.

Також на ринок вплинув виступ міністра фінансів Люксембургу Жана-Клода Юнкера, який висловив думку, що євро переоцінений.

Реклама:

На цьому фоні долар відносно євро продовжив зростати у ході азіатських торгів у п'ятницю, піднявшись до 1,4310 дол. у порівнянні з 1,4325 дол. на закритті торгів напередодні.

При цьому зниження курсу єдиної європейської валюти відносно долара США за підсумками цього тижня може виявитися максимальним більш ніж за рік.

З іншого боку, американська валюта також потрапила під тиск після виходу негативної статистики щодо ринку праці в США. Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, зненацька зросла минулого тижня на 15 тис. - до 444 тис.

Крім того, кількість людей, які отримують допомогу з безробіття в США збільшилася до максимального рівня майже за п'ять років.

Курс американської валюти щодо японської ієни знизився й знаходиться на рівні 106,58 ієни проти 107,08 ієни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: