Fitch понизив рейтинг України до негативного

Четвер, 25 вересня 2008, 15:57

Міжнародна агенція Fitch понизила рейтинг України до негативного.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch переглянуло прогноз за суверенними рейтингами України із стабільного на негативний.

Крім того, агентство підтвердило довгострокові рейтинги дефолта емітенту (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні BB- (BB мінус), короткостроковий РДЕ в іноземній валюті B і рейтинг межі України на рівні BB- (BB мінус), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Негативний прогноз вказує на стурбованість Fitch тим, що Україна стикається із зростаючим ризиком валютної кризи, обумовленим збільшенням дефіциту рахунку поточних операцій і перспективами, що погіршуються, в області фінансування", - відзначає директор в аналітичній групі Fitch по суверенних рейтингах Ендрю Кохун.

Реклама:

Експерти прогнозують, що негативне сальдо рахунку поточних операцій України в 2008 році збільшиться до 7% ВВП, а в 2009 році - до 8,5% ВВП (у порівнянні з 4,2% 2007 року) на фоні зростаючого дефіциту торговельного балансу.

На думку Fitch, Україна піддана значному впливу з боку цін на сировинні товари, особливо на природний газ і сталь. Імпортна ціна газу повинна підвищитися у 2009 році, у міру того як Росія продовжує скорочувати розрив між цінами для України й країн Західної Європи.

Крім того, якщо відбудеться різке зниження цін на сталь з існуючих високих рівнів, це підсилить несприятливий шок в області умов торгівлі для України.

Як повідомлялося, раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило прогноз по рейтингах Росії з позитивного до стабільного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!