Металурги очікують від уряду пільги вже в середу

Вівторок, 2 вересня 2008, 15:53

Уряд у середу планує прийняти рішення у відповідь на прохання представників металургійної галузі про допомогу в умовах погіршення кон'юнктури на світових ринках.

Про таку домовленість повідомив голова правління ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (Донецька обл.) Володимир Бойко журналістам у Києві у вівторок, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Серед пільгових заходів він назвав скасування на два місяці збору у 12% з продажу природного газу підприємствам галузі.

За словами Бойко, передбачається також знизити тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом для підприємств гірничо-металургійного комплексу.

Реклама:

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді з представниками ГМК минулого тижня підтримала ряд пропозицій металургійних підприємств країни щодо нормалізації ситуації в галузі.

Серед таких пропозицій - зниження залізничних тарифів на вантажні перевезення, зменшення цін на коксівне вугілля й залізорудну сировину, а також зниження або тимчасове скасування цільової надбавки у 12% до тарифу на природний газ.

Незважаючи на заперечення Міністерства транспорту й зв'язку, Прем'єр-міністр дала доручення Міністерству відрегулювати залізничні тарифи на вантажні перевезення, зокрема, щоб вони були не вище за російські.

Крім того, Тимошенко підтримала пропозиції про зниження тарифів на 35% під час перевезення вантажів у недержавних вагонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: