В Україні з 2015 року буде своє ядерне паливо

П'ятниця, 19 вересня 2008, 17:05

Україна має намір в 2015 році ввести в експлуатацію завод з фабрикації ядерного палива для атомних електростанцій (АЕС).

Про це повідомив міністр палива й енергетики України Юрій Продан у ході відвідування Хмельницької АЕС у п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс Україна.

"Наше завдання - до 2015 року забезпечити АЕС України паливом власного виробництва", - сказав голова Мінпаливенерго на прес-конференції після наради, яка була присвячена добудуванню третього й четвертого блоків Хмельницької АЕС.

До того ж, Україна, за його словами, в 2015 році планує довести видобуток урану на Новоконстантинівському родовищі уранових руд (Кіровоградська обл.) до проектного значення - 1,5 тис. тонн на рік.

Реклама:

Продан підкреслив, що в проекті закону про державний бюджет України на 2009 рік уряд передбачив чотириразове збільшення видатків на розвиток елементів ядерно-паливного циклу.

Як уточнив директор департаменту ядерної енергетики й атомної промисловості Мінпаливенерго Наталія Шумкова, на фінансування відповідних заходів у законопроекті передбачено більше 1 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: