Митники та прикордонники за економію часу громадян

П'ятниця, 19 вересня 2008, 14:14

Громадяни менше часу будуть проводити на кордоні.

19 вересня, у п'ятницю вступила в дію технологія прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, зазначено в повідомленні Державної митної служби України.

Ця технологія застосовується під час здійснення прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон і спрямована на вдосконалення рівня взаємодії контролюючих служб, пришвидшення прикордонного та митного контролю осіб, їх особистих речей, транспортних засобів та товарів.

Проте передбачається, що прискорення процедур контролю у рамках Технології, не вплине на ефективність протидії протиправній діяльності в пунктах пропуску.

Реклама:

В повідомленні також йдеться про те, що для здійснення прикордонного та митного контролю транспортних засобів визначаються окремі смуги руху. "Червоний коридор" - для транспортних засобів, вантажних і вантажно-пасажирських мікроавтобусів; легкових транспортних засобів з причепами, що використовуються (можуть використовуватися) для перевезення товарів.

"Зелений коридор" - для легкових автотранспортних засобів, що належать громадянам або юридичним особам, інших транспортних засобів, які не є об'єктом зовнішньоекономічних договорів (контрактів).

"Окрема смуга руху" - місце здійснення прикордонного і митного контролю, митного оформлення автобусів, що здійснюють регулярні та нерегулярні міжнародні перевезення пасажирів (у тому числі - туристичних груп), що визначається з урахуванням існуючої інфраструктури пункту пропуску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: