Український фондовий ринок чекає на допомогу від держави

П'ятниця, 19 вересня 2008, 11:27

Владі України необхідно вжити термінові заходи для стабілізації ситуації на фондовому ринку й стимулювання його розвитку в умовах міжнародної фінансової кризи.

Так вважає президент провідної української фондової біржі ПФТС Ірина Зоря, повідомляєагентство "Інтерфакс Україна".

"Поки жоден з розглянутих документів не містить оперативних стимулюючих або стабілізаційних заходів", - заявила Зоря на щорічній конференції ПФТС в Алушті у п'ятницю.

На противагу вона навела низку рішучих заходів, прийнятих за останній час світовими фінансовими регуляторами, також фінансовою владою сусідньої Росії.

Реклама:

Голова ПФТС відзначила, що біржа давно сформувала перелік нормативних актів, які знижують ліквідність ринку й негативно впливають на його динаміку.

На її думку, необхідно також надати податкові пільги для залучення капіталу на ринок.

У той же час, як відзначила Зоря, поки відомо лише про засідання, що готується наприкінці жовтня, Ради національної безпеки й оборони (РНБО), що розгляне комплекс заходів для розвитку фондового ринку.

Одночасно Національний банк України дотепер не відмовився від боротьби з інфляцією шляхом вилучення ліквідності, що заважає боротьбі з кризою й суперечить заходам світових фінансових регуляторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: