"Нафтогаз" має намір купувати російський газ дешевше

П'ятниця, 19 вересня 2008, 12:54

Процес укладання між НАК "Нафтогаз України" і компанією "Газпром" контракту на постачання природного газу в Україну в наступному році може затягтися аж до 31 грудня.

Про це заявив голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє "Український бізнес-портал".

Дубина вважає, що із затяжних переговорів щодо постачання газу можна отримати вигоду, тому що "ціни на газ знижуються, і цей тренд буде тривати у 2009 році. Відповідно, можна одержати більш прийнятну ціну, якщо брати контракт ближче під кінець року".

Крім того, він відзначив, що "Нафтогаз" не планує переглядати чинний розмір плати за транзит природного газу територією України у 2009 році, тому що підвищення транзитної ставки призведе до додаткового подорожчання природного газу, що поставляється на внутрішній ринок з Росії. При цьому компанія буде виконувати всі зобов'язання щодо транзиту природного газу в Європу.

Реклама:

"Нафтогаз" планує у 2008 році забезпечити транзит 130 млрд. куб м природного газу та одержати близько 2 млрд. дол. як оплату послуг з транзиту.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" уже підвищував раніше удвічі плату за транзит газу територією України. З 1 січня 2006 року ставка підвищилася з 1,09375 дол. до 1,6 дол., а з 1 січня 2008 року - до 1,7 дол. за 1 тис. куб м на 100 км. відстані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: