Банки не видаватимуть іпотечні кредити без первинних внесків

П'ятниця, 19 вересня 2008, 11:16

Банки не будуть видавати іпотечні кредити на покупку житла без первинних внесків протягом найближчих трьох років, за винятком спеціальних пропозицій з підвищеною ставкою для особливих клієнтів або кредитів.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії "Простобанк Консалтинг"  з посиланням на експертів банківського ринку, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Банки більше не пропонують кредити на покупку житла без первинного внеску. Останнім з 50 найбільших банків України відмовився від такої послуги "ВТБ Банк". Експерти вважають, що найближчі три роки кредитувати без авансів банки не будуть. Виняток становлять тільки спеціальні пропозиції з підвищеною ставкою для особливих клієнтів або кредити, за якими можна оформити додаткову заставу", - йдеться в прес-релізі.

При цьому, як говориться в повідомленні з посиланням на аналітиків ринку, з огляду на світову фінансову кризу, зменшення первісного внеску за іпотечними кредитами відбудеться не раніше середини 2009 року.

Реклама:

За даними компанії "Простобанк Консалтинг", за останні два тижні три банки підняли суму первинного внеску, зокрема, "Правекс-Банк" і "Укргазбанк" - з 15% до 20%, "Юнікредит Банк" - з 20% до 30%, два банки - опустили ("Кредитпромбанк" і "Морський транспортний банк" - з 25% до 20%).

Відповідно до повідомлення, середнє значення первісного внеску за іпотечними кредитами по ринку в цілому становить 19%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: