Виплати по заощадженнях Ощадбанку СРСР у 2009 році збільшать

Вівторок, 16 вересня 2008, 19:14

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко продовжить в 2009 році виплати компенсацій по знецінених заощадженнях Ощадбанку СРСР. За її словами, у проекті держбюджету на 2009 рік на ці цілі передбачено суму в 1,7 рази більше, ніж цього року - 10 млрд. грн., повідомляє агентство РБК-Україна .

Раніше прем'єр-міністр заявляла, що уряду необхідно додатково 1,4 млрд. грн. для завершення виплат вкладникам Ощадбанку СРСР у 2008 році.

В свою чергу голова парламентського комітету з фінансів та банківської діяльності Микола Азаров повідомляв, що у першому півріччі уряд перевищив розмір виплат вкладникам ощадбанків СРСР. У січні - червні на ці заходи було виділено 6,7 млрд .грн., тоді як раніше законом про держбюджет на ці виплати планувалося направити 6 млрд грн.

Нагадаємо, 26 червня Тимошенко пообіцяла, що уряд України виконає зобов'язання по виплатах знецінених заощаджень вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. "Ми будемо робити все, щоб виконати свої зобов'язання по виплатах заощаджень", - відзначила Тимошенко.

Реклама:

"Ощадбанк" до початку травня 2008 виплатив вкладникам Ощадбанку СРСР 5 млрд. грн. За станом на 26 березня, Міністерство фінансів України перевело ВАТ "Ощадбанк" 227,5 млн. грн. для проведення компенсаційних виплат громадянам України від знецінювання грошових заощаджень. Отримані банком кошти були перераховані на поточні або вкладні рахунки вкладників у розмірі 1 тис. грн. на одного вкладника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: