На вітчизняному фондовому ринку настали важкі часи

Вівторок, 16 вересня 2008, 14:59

У вівторок, 16 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване чергове падіння котирувань.

Про це повідомляє FundMarket.

Біржі варто посилити ліміти процентного падіння для припинення торгів, вважає керівник відділу торговельних операцій компанії "Тайгер Інвест" Роман Вареник.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 14,30%, опустившись до 35,74 пункту.

Реклама:

"Щоб виправдати себе, ПФТС двічі припиняла торги в понеділок, але це не перешкодило акціям Стахановського й Крюковського вагонобудівних заводів за один день втратити 15,2% і 19,3% відповідно", - підкреслив експерт.

Сьогодні, невдовзі після відкриття ситуація повторилася, з 11:15 на ПФТС усе завмерло. Як повідомляє сайт біржі, торги було відновлено о 14:30.

Поки продовжують знижуватися ціни на акції таких емітентів: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 23,22%): угода пройшла поза спредом (різницею купівлі і продажу), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 19,70%), ВАТ "Центренерго" (- 13,64%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 8,57%): угода теж пройшла нижче за спред, ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛУАЗ) (- 8,33%), ВАТ "Мотор Січ" (- 4,80%).

За допомогою спекуляцій вдалося утриматися "у плюсі" ВАТ "Дніпроенерго" (+ 34,33%): угода пройшла майже вдвічі вище за верхню межу спреда.

Першість за обсягом у ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" - 777 тис. грн.

За словами секторного аналітика "Тект Ессет Менеджмент" Ірини Васильєвої, підйом українського фондового ринку можливий, якщо інвестори почнуть повертатися до вітчизняних активів.

Не секрет, що вітчизняний ринок ЦП за собою тягнуть західні біржі. Так, Уолл-Стріт у понеділок пережила гірший день після подій 11 вересня 2001 року. Це відбулося на фоні посилення тривоги про стабільність фінансової системи США, викликаного банкрутством Lehman Brothers і труднощами страхової компанії AIG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!