"Нафтогаз України" з початку року залучив 2 млрд. грн. позикових коштів

Вівторок, 16 вересня 2008, 14:32

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" з початку поточного року залучила нові позики на суму у 2 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови правління держхолдингу Юрій Колбушкин, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Через складну ситуацію на західному і європейському фінансовому ринках нам вдалося залучити всього 2 млрд. грн.", - сказав він у ході засідання колегії Міністерства палива й енергетики України, що проходить у Києві у вівторок.

Заступник голови правління "Нафтогаз України" нагадав, що фінансовий план компанії на 2008 рік, затверджений урядом, передбачає залучення НАКом цього року 10,45 млрд. грн. позикових коштів, більша частина з яких повинна бути спрямована на сплату імпортного природного газу.

Реклама:

Держхолдинг, за його словами, 2008 року закачав до підземних сховищ газу (ПХГ) 12 млрд. куб. метрів природного газу, в тому числі 8 млрд. куб. метрів газу імпортного походження.

"Компанія практично повністю розрахувалася за імпортний газ. Майже всі оборотні кошти направляються на його сплату", - сказав Колбушкин.

Фінансовий план "Нафтогаза України" на 2008 рік передбачає закупівлю й закачування до ПХГ України 14,3 млрд. куб. м природного газу, в тому числі 8,7 млрд. куб. м імпортного походження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: