"Чорноморнафтогаз" можуть приєднати до "Укргазвидобування"

Вівторок, 16 вересня 2008, 13:24

Міністр палива й енергетики України Юрій Продан ініціює приєднання державного акціонерного товариства (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" до компнії "Укргазвидобування".

"Укргазвидобування" є дочірньою компанією Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

"Ці два підприємства повинні бути об'єднані. Всі активи "Чорноморнафтогаза" повинні бути передані "Укргазвидобуванню", - сказав голова Мінпаливенерго в ході засідання колегії Міністерства, що проходить у Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Продан пояснив необхідність такого злиття тим, що "Чорноморнафтогаз" не здатно самостійно залучати інвестиції, необхідні для освоєння морських нафтогазових родовищ.

Реклама:

Він також повідомив, що проект державного бюджету на 2009 рік передбачає видатки розміром 0,5 млрд. грн. на освоєння Одеського і Безіменного морських газових родовищ.

"Ці кошти не буде виділено з держбюджету, якщо "Чорноморнафтогаз" не буде приєднаний до "Укргазвидобування", - підкреслив Міністр.

"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного й Азовського морів, веде видобуток, забезпечує транспортування, зберігання й реалізацію природного газу. 100% акцій ДАТ знаходяться в управлінні компанії "Нафтогаз України".

"Укргазвидобування" є найбільшим газодобувним підприємством в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: