На українському фондовому ринку знову призупинено торги

Вівторок, 16 вересня 2008, 11:51

На фондовій біржі ПФТС було знову призупинено торги.

Котирування ранкової торговельн сесіі на акції емітентів показали значне падіння. 

Напередодні, в понеділок, торги на ПФТС було призупинено двічі.

За результатами торгів у понеділок, 15 вересня, індекс ПФТС втратив 5,94%, опустившись до 409,18 пункту. За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 330 угод. Як повідомляє FundMarket, обсяг торгів склав 163 млн. грн.

Реклама:

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував обвалення на 7,66%, опустившись до 38,51 пункту.

"Ситуація дуже неоптимістична", - вважає начальник аналітичного управління КУА "Інвестиційний капітал Україна" Олександр Вальчишин.

"На фоні того, як обвалюється світова фінансова система, а відомі компанії оголошують себе банкрутами, говорити про перспективи вітчизняного нерозвиненого ринку ЦП складно. Безумовно, рівень підтримки повинен виявити себе рано чи пізно", - пояснює експерт.   

Схожа думка й у голови однієї з найбільших інвесткомпаній Росії "Трійка Діалог" Рубена Варданяна. Він вважає, що ситуація на глобальному фінансовому ринку у кращому випадку може стабілізуватися в першому кварталі 2009 року.

В мінусі закрилися торги для наступних емітентів першого списку: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 13,47%), ВАТ "Мотор Січ" (- 11,45%) і ВАТ "Концерн "Стирол" (- 9,15%), ВАТ "Донбасенерго" (- 6,55%), ВАТ "Укрнафта" (- 6,59%), ВАТ "Західенерго" (- 6,01%), ВАТ "Укртелеком" (- 4,35%).

Здавалося, падіння цін на "чорне золото" повинне пом'якшити удар від новин про Lehman Brothers, але цього не відбулося. На жаль, серйозне падіння ціни на нафту більше, ніж на 4 долари, ніяк не відбилося на вітчизняному ринку ЦП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!