Ціна на нафту впала нижче 92 дол.

Вівторок, 16 вересня 2008, 10:56

Ціни ф'ючерсів на нафту звалилися у вівторок більше, ніж на 4% й досягли на торгах у електронній системі Нью-йоркської біржі 91,7 дол. за барель через побоювання з приводу збереження попиту на нафту в умовах фінансової кризи.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна жовтневого контракту на WTI в понеділок знизилася на 5,47 дол. - до 95,71 дол. за барель.

Котирування ф'ючерса листопада на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 15 вересня знизилися на 5,16 дол. і досягли 90,72 дол. за барель.

Реклама:

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на жовтень на нафту Brent знизилася на 5,2 дол. - до 92,38 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) в понеділок склала 88,88 дол. за барель, що на 6,3 дол. нижче за ціну spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з поставкою до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 88,44 дол. за барель (-5,97 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 90,46 дол. за барель (-4,72 дол.).

Фінансова криза в США пов'язана з повідомленням про те, що банк Lehman Brothers подав у понеділок позов про добровільне банкрутство. Банкрутство Lehman, четвертого за розміром інвестбанку країни, який має активи в 639 млрд. дол., є найбільшим у корпоративній історії США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: