На фондовому ринку знову припинені торги

Четвер, 11 вересня 2008, 14:34

У четвер, 11 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких були здійснені угоди, зафіксоване значне зниження котирувань.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 12,48%, опустившись до 42,04 пункту.

Як повідомляє "FundMarket", головна фондова торговельна площадка України знову призупинила свою роботу на годину.

На офіційному сайті торговельної системи повідомляється, що торги були призупинені о 12:50, внаслідок "зниження ціни на акції до рівня, визначеного нормативними документами ПФТС".

Реклама:

Експерти FundMarket не бачать причин у триваючому падінні індексу ПФТС. Звичайно, внутрішні й зовнішні фактори не можна називати позитивними, однак головна причина все-таки не в цьому. Погоня за легкою наживою й повна бездіяльність відповідальних органів - от справжнє обличчя ринку цінних паперів в Україні сьогодні.

Тим часом, ранкова торговельна сесія показує такі результати: ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім'я Ілліча" (- 13,87%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 7,00%),  ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 6,63%), ВАТ "Центренерго" (- 5,91%).

Чим цього разу викликаний подібний негатив - складно сказати. Експерти продовжують бути стриманими.

Начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" Володимир Ланда вважає, що більшість учасників українського ринку поки ще не готова до масових покупок, незважаючи на те, що індекс може досягти свого найнижчог значення у близькому майбутньом".

"Очікування, що котирування акцій знизяться до ще більш привабливих рівнів - це є основною перешкодою для зростання ринку. Ми продовжуємо очікувати досягнення ринком найнижчого значення в третьому кварталі", - підкреслює експерт.

Американські фондові індекси в середу закрилися зростанням завдяки інтересу інвесторів до акцій інших компаній, котирування яких останнім часом знизилися до привабливих значень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!