Антимонопольний комітет вимагає відстрочення переходу на "цифру"

Четвер, 11 вересня 2008, 11:53

Антимонопольний комитет (АМКУ) офіційно рекомендував ЗАТ "Воля-Кабель" відстрочити термін переходу на цифрове мовлення не менш, ніж до 30 квітня 2009 року.

Відтак у абонентів, які ще не перейшли на цифровий формат, має бути можливість користуватися послугами кабельного телебачення в аналоговому форматі, повідомляється в прес-релізі АМКУ.

Водночас, Комітет звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України щодо необхідності погодити перенесення терміну переходу ЗАТ "Воля-Кабель" на цифрове мовлення. Це дозволить як абонентам, так і провайдеру краще підготуватися до зміни формату мовлення.

В прес-релізі зазначено, що даним рекомендаціям передувало детальне дослідження, яке провів Комітет, оперативно реагуючи на скарги мешканців Оболонського району столиці щодо дій ЗАТ "Воля-Кабель".

Реклама:

"Антимонопольний комітет з розумінням ставиться до необхідності впровадження перспективних технологій в кабельному телебаченні. Проте ми жорстко наполягаємо на тому, щоб цей процес відбувався цивілізовано, у рамках закону, з чітким дотриманням прав споживачів, адже за порушення цього доведеться відповідати", - зазначив перший заступник голови комітету Юрій Кравченко.

Наразі Комітет продовжує розгляд справи щодо правомірності дій ЗАТ "Воля-Кабель" на ринку доступу до телепрограм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: