Курс долара відносно євро знижується через підвищення ціни на нафту

Середа, 10 вересня 2008, 11:13

Курс долара знижується відносно євро у середу на фоні підвищення ціни на нафту після заклику ОПЕК більш жорстко дотримуватися раніше встановлених квот на видобуток нафти.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Прийняття такого рішення буде означати зниження реального рівня виробництва приблизно на 500 тис. барелів на добу.

Учасники ринку не очікували, що ОПЕК зважиться на зміну рівня видобутку, і на цьому фоні ціни ф'ючерсів на нафту на Нью-йоркській товарній біржі підвищилися у середу на 1,4% - до 104,67 дол. за барель, однак потім змінились до 103,75 дол. за барель. Перед сесією ОПЕК ціни знижувалися.

Реклама:

Крім того, американська валюта може опинитися під тиском на спекуляціях щодо нестабільного стану фінансової системи США. Інвестори побоюються, що Lehman Brothers не зможе залучити необхідний капітал після припинення переговорів про продаж пакета акцій компанії Korea Development Bank.

Однак усе це не стане причиною припинення тривалого підвищеного тренда для долара, вважає інвестор Джім Роджерс, який вірно пргнозував початок тривалого ралі на сировинному ринку 1999 року.

"Ймовірно, що відновлення долара почалося, і він має ще достатній потенціал для продовження зміцнення протягом найближчих декількох тижнів, місяців або навіть року; американська валюта опустилася занадто сильно", - вважає Роджерс.

Курс долара відносно євро в ході азіатських торгів у середу знизився до позначки 1,4157 дол. у порівнянні з 1,4128 дол. на закритті торгів попереднього дня.

Курс американської валюти до японської ієни знаходиться на рівні 107,41 ієни проти 106,81 ієни днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: