Україна не має наміру припиняти поставки зброї до Грузії

Понеділок, 1 вересня 2008, 15:15

Державна компанія з експорту й імпорту продукції й послуг військового й спеціального призначення "Укрспецекспорт" не має наміру припиняти поставки зброї до Грузії.

Про це на прес-конференції в п'ятницю заявив генеральний директор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Доти, поки не будуть прийняті якісь заборони щодо поставок зброї до Грузії, ми будемо виконувати ті зобов'язання, які ми взяли перед нашими партнерами", - заявив він.

Крім того, Бондарчук зазначив, що "Укрспецекспорт" переважно здійснював поставки номенклатури, пов'язаної з обороною.

Реклама:

"Це номенклатура, пов'язана з обороною, а не з нападом... Україна поставляла до Грузії системи захисту від високоточної зброї, радіолокаційні системи й системи ППО", - уточнив Бондарчук.

Крім того, він спростував інформацію про те, що Грузія не заплатила Україні за поставлену військову техніку.

"Грузія - наш надійний фінансовий партнер. У нас немає претензій до фінансових операцій з цією країною", - сказав Бондарчук.

Він зазначив, що у здійсненні поставок військової продукції Україна працює з усіма країнами, не забороненими ООН.

Як повідомлялося, гендиректор "Укрспецекспорту" Бондарчук вважає недостатнім фінансування військово-промислового комплексу.

2007 рік "Укрспецекспорт" закінчив з чистим прибутком у 5,457 млн. грн.

2007 року компанія збільшила чистий доход на 8,66%, або на 17,086 млн. грн., до 214,105 млн. грн. порівняно з 2006 роком.

Спеціальну й військову техніку в Україні виготовляють близько 1,5 тис. компаній, а її основний експортер - "Укрспецекспорт" і 3 його дочірні підприємства: "Укроборонсервіс", "Укрінмаш" і "Прогрес".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: