Ціни на газ для населення з 1 вересня зростають на 13-14,1%

Понеділок, 1 вересня 2008, 14:24

Відпускні ціни на природний газ для населення підвищуються.

Ціни, диференційовані за річним обсягом споживання й за наявністю або відсутністю в абонента лічильника, з 1 вересня 2008 року зростають на 13-14,1% залежно від категорії споживачів, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України ухвалила рішення щодо підвищення тарифів 7 серпня поточного року, виконуючи рекомендації уряду. Міністерство юстиції зареєструвало відповідну постанову НКРЕ 20 серпня.

Найбільш відчутно (до 14,1%) ціна на газ підвищується для тих категорій споживачів, до яких відноситься більшість абонентів з річним обсягом споживання не більше 6 тис. куб. м.

Реклама:

Мінімальним (до 13,1%) буде зростання цін на природний газ для найменшої за кількістю абонентів категорії з річним обсягом споживання більше 12 тис. куб. м.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці червня рекомендував НКРЕ з 1 липня 2008 року встановити нові відпускні ціни на природний газ для пересічних абонентів з урахуванням середньозважених граничних рівнів, які є на 8,3-13,8% вище за діючі.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для індивідуальних споживачів комісія затвердила наприкінці 2006 року; вони діяли з 1 січня 2007 року.

Населенню поставляється природний газ, що добувається на території країни переважно державними підприємствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: