Курс долара відносно євро зростає у вівторок чекаючи рішення ФРС про ставку

Вівторок, 5 серпня 2008, 16:19

Курс долара відносно євро у вівторок зростає, наближаючись до максимальної позначки за вісім тижнів, перед завершенням засідання ФРС, на якому буде ухвалене рішення про ставку

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

На думку переважної більшості аналітиків, ФРС збереже базову процентну ставку на рівні 2%. При цьому регулятор, швидше за все, виразить серйозну заклопотаність щодо зростання інфляційних побоювань.

Американська валюта також одержала підтримку після того, як зростання доходів і видатків населення США у червні підвищилося в порівнянні з попереднім місяцем.

Реклама:

Крім того, зростанню курсу долара сприяє падіння цін на нафту до мінімального рівня за 13 тижнів.

"Я напевно не став би продавати зараз долар США на користь євро, - говорить голова Absolute Asset Management Ендрю Гордон-Маккей. - Долар близький до свого максимуму в середньостроковій перспективі, і ринок вже оцінив можливі причини для його продажу. При цьому перспективи для єврозони виглядають досить похмуро".

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на Чиказькій біржі, у понеділок 32% трейдерів очікували, що ФРС підвищить базову процентну ставку не менш ніж на чверть процентного пункту на засіданні 16 вересня.

Тижнем раніше на такий розвиток подій розраховувало 38% трейдерів. У тому, що ФРС підвищить ставку до кінця року, упевнені 65% трейдерів.

Курс долара відносно євро у ході європейських торгів у вівторок підвищився до 1,5493 дол. проти 1,5576 дол. на закритті Нью-йоркської біржі днем раніше.

Стосовно японської валюти долар знизився й торгується близько 107,85 ієни в порівнянні з 108,27 ієни попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: