Уряд доручив перевірити імпортерів і виробників м'яса

П'ятниця, 22 серпня 2008, 11:30

Уряд України доручив провести перевірку підприємств-імпортерів і виробників м'яса й м'ясопродуктів на предмет необґрунтованого завищення оптово-відпускних цін.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" , цим повинні зайнятися міністерства економіки, аграрної політики, фінансів, Державна податкова адміністрація (ДПАУ), Держінспекція з контролю за цінами й Антимонопольний комітет

Перевірка повинна бути здійснена у двотижневий термін. Це закріплено постановою Кабінету Міністрів від 20 серпня 2008 року.

Документ також передбачає, що ДПАУ разом з Мінагрополітики, Мінфіном, Міністерством внутрішніх справ, Мінекономіки й Державною митною службою проведуть суцільні перевірки підприємств, які завозили й переробляли 2008 року м'ясо на умовах поставки.

Реклама:

До того ж, Кабмін зобов'язав міністерства й відомства провести перевірки на  відповідність нормативам якості й безпеки імпортованих до України м'ясних продуктів.

Держкомітет з технічного регулювання й споживчої політики разом з національним аграрним університетом повинні забезпечити проведення незалежної експертизи якості продукції тваринництва й продуктів її переробки.

Уряд України також доручив міністерствам аграрної політики, економіки, фінансів разом з місцевими органами влади розробити проект національної програми розвитку тваринництва до 2015 року.

Відповідно до постанови, місцеві органи влади повинні забезпечити першочергове виділення земельних ділянок для будівництва тваринницьких і птахівницьких комплексів, ферм, комбікормових заводів, об'єктів інфраструктури аграрного ринку, оптимізувати порядок узгодження проектної документації й надати дозвіли на будівництво об'єктів сільськогосподарського призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: