ЄБРР стурбований судовими розглядами щодо британської Cadogan Petroleum

Четвер, 14 серпня 2008, 11:03

Європейський банк реконструкції та розвитку як акціонер Cadogan Petroleum Plc (Великобританія) стурбований судовими розглядами навколо цієї компанії.

Про це сказано в повідомленні банку, повідомляє агентство "Українські новини".

"ЄБРР поряд з іншими акціонерами компанії стурбований тим, що, ні компанія Cadogan, ні інші, пов'язані з нею сторони, не були проінформовані про судові розгляди й також не одержали ніяких пояснень від відповідних органів", - йдеться в повідомленні.

7 серпня банк повідомив Прем'єр-міністру Юлії Тимошенко про ситуацію, що склалася, у своєму листі.

Реклама:

Як повідомлялось, 21 липня Національна акціонерна компанія "Надра України" поширила прес-реліз, у якому повідомила, що Госпсуд Полтавської області 12 червня визнав недійсними ліцензії компаній "Астрогаз" і "Астроінвест Енерджі", засновниками яких є Cadogan, на вивчення й розробку Пирківського й Загорянського родовищ.

Після цього Міністерство охорони навколишнього природного середовища анулювало ці ліцензії. Генеральна прокуратура наклала протест на рішення Міністерства.

13 серпня Харківський апеляційний адмінсуд своєю постановою призупинив рішення Госпсуду Полтавської області від 12 червня.

До того ж суд дозволив Cadogan Petroleum заперечити рішення полтавського суду.

Засідання щодо Загорянського родовища в харківському суді відбудеться 20 серпня.

З лютого 2007 року ЄБРР володіє 5,2% акцій Cadogan Petroleum, яке спеціалізується на розробці й експлуатації нафтових та газових родовищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: