Зміни Національного банку можуть ускладнити роботу банків

Середа, 13 серпня 2008, 15:57

Зміна Національним банком України (НБУ) правил торгівлі валютою на міжбанківському ринку ускладнить роботу банків і принесе певні ризики для їхніх клієнтів.

Так вважають українські банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Введення змін істотно ускладнить як роботу банків (внесення до системи усіх заявок із зазначенням суми й курсу), так і роботу клієнтів, угоди яких можуть не закриватися тривалий час", - сказав заступник директора казначейства банку "Форум" (Київ) Олександр Добровольський.

"Вже зараз зрозуміло, що реалізація нових правил зажадає від банків істотних зміни як внутрішніх процедур і їхніх взаємин із клієнтами, так і зовнішніх правил торгівлі на міжбанківському ринку", - відзначив директор казначейства "Райффайзен Банк Аваль" (Київ) Володимир Кравченко.

Реклама:

"Не впевнений, що банки зможуть забезпечити виконання всіх вимог постанови. Складнощі очікують великі банки з розгалуженою філіальною мережею й великою кількістю заявок клієнтів. Адже елементарне введення їхніх даних до системи й подальше коректування зажадає багаторазового збільшення документообігу між головним офісом банку і його підрозділами", - додав директор департаменту операцій на фінансових ринках банку "Фінанси й Кредит" (Київ) Андрій Войтенко.

Як повідомлялося, НБУ своєю постановою від 2 червня вніс зміни до механізму роботи міжбанківського валютного ринку. Нові правила набувають чинності з 4 листопада 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: