Ціна на нафту знижується через ослаблення світової економіки

Вівторок, 12 серпня 2008, 10:11

Ціна на нафту знижується третій день поспіль через появу ознак продовження ослаблення економіки США у 2009 році, що призведе до скорочення попиту на нафту з боку її найбільшого споживича.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Відповідно до думки опитаних економістів, темпи економічного зростання в США будуть знаходитися в середньому на рівні 0,7% річних у період з липня до грудня цього року - приблизно на 50% менше, ніж у першому півріччі.

Долар торгується відносно євро близько максимуму за п'ять з половиною місяців, що приводить до зменшення привабливості сировинних товарів як коштів для хеджування інфляційних ризиків.

Реклама:

До того ж, імпорт нафти до КНР, другого за розміром споживача ресурсу, також знизився у липні, згідно з офіційними даними, опублікованими у понеділок.

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 7:17 у вівторок знизилася на 69 центів - до 113,76 дол. за барель, що на 0,6% вище підсумкового котирування понеділка.

Вартість ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures 12 серпня знизилася на 67 дол. - до 112,03 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: