"Нафтогаз України" не отримає землю для розробки родовищ

Понеділок, 11 серпня 2008, 17:07

Харківська обласна рада не буде виділяти НАК "Нафтогаз України" земельні ділянки під розробку газових і нафтових родовищ, поки компанія не підпише з облдержадміністрацією договір про участь її підприємств у соціально-економічному розвитку області.

Про це заявив заступник голови Харківської держадміністрації Олег Шаповалов на прес-конференції у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"З огляду на те, що останні три роки "Нафтогаз України" не виконував своїх зобов'язань відповідно до діючого законодавства, поки не буде підписаний договір про участь у соціальному розвитку, депутати облради не внесуть до порядку денного питання про узгодження з приводу виділення земельних ділянок під майбутні свердловини", - заявив Шаповалов.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" щорічно зобов'язана укладати з облдержадміністраціями, на підвідомчих територіях яких буде здійснюватися розвідка родовищ, договір про участь у соціально-економічному розвитку регіону.

Реклама:

За словами Шаповалова, відповідно до договору протягом 2005-2007 років НАК виконала свої зобов'язання перед Харківським регіоном тільки на 58%.

2008 року договір, що передбачав фінансування розміром 20 млн. грн., керівництво НАКа взагалі відмовилося підписувати.

До того ж, він повідомив про факти порушення закону з боку підприємств "Нафтогаза України", що працюють на території області.

За його словами, протягом 2007 року й чотирьох місяців 2008 року виявлено 50 випадків незаконного видобутку на землях державної й приватної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: