ArcelorMittal розглядає можливість купівлі вугільної компанії Alpha

П'ятниця, 1 серпня 2008, 14:56

Найбільший сталевиробник у світі ArcelorMittal розглядає можливість зірвати домовленість щодо купівлі американської вугільної Alpha Natural Resources компанією Cleveland-Cliffs.

Вони хотять запропонувати більше, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Financial Times.

ArcelorMittal також розглядає інші можливості, враховуючи очікування з прводу того, що угода розвалиться, або купівлю компаній вже після їхнього об'єднання.

ArcelorMittal висловлювала бажання придбати Alpha ще у червні цього року. За словами джерел, компанія готова була запропонувати близько 110 дол. за акцію.

Реклама:

Однак Alpha спромоглася отримати більш вигідну пропозицію від американської компанії Cleveland-Cliffs, що займається видобутком залізної руди.

Найбільший акціонер Cleveland-Cliffs - компанія Harbinger Capital - не схвалює угоду з американською компанією. Для схвалення покупки необхідно дві третини голосів акціонерів Cleveland-Cliffs, а Harbinger Capital належить достатня кількість акцій, щоб впливати на угоду, відзначається в статті.

Офіційні представники ArcelorMittal підкреслили, що в них поки немає коментарів, в офісах Alpha і Harbinger Capital на дзвінки не відповіли.

Вартість акцій Alpha за підсумками торгів у четвер знизилася на 3,75 центи - до 98,95 дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: