На українському фондовому ринку спостерігається зниження котирувань

Середа, 9 липня 2008, 14:00

В середу, 9 липня, ситуацією на 13:30, серед компаній, акції яких входять до індексного кошику ПФТС, помічене зниження котирувань.

Як повідомляє "FundMarket" , в мінусі перебувають такі емітенти, як: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк", ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Центренерго".

Нагадаємо що, ринкова капіталізація ВАТ "Укртелеком" відповідно до вартості його акцій на ПФТС, за перше півріччя впала майже на 8 млрд. грн.

У плюсі на даний момент ВАТ "Западенерго".

Реклама:

Лідерство за обсягами зберігається за ВАТ "Запорізький завод феросплавів" - 7 млн. грн.

На думку деяких експертів, причиною падіння, крім іншого, є висока волатильність. Це не дивно, якщо згадати що, після зросту у 135% у 2007 році, Україна втратила майже 35% за перші півроку 2008.

Багато інвесторів виміряють свої результати не абсолютним доходом, а доходом на одиницю ризику, яким є волатильність. Тому таке "розгойдування" ринку просто відлякує інвесторів.

Ринок акцій США за підсумками вчорашнього дня виріс, оскільки зниження цін на нафту послабило занепокоєння з приводу особистого споживання й капіталовкладень компаній. В той час, як папери фінансових фірм виросли на фоні заяви голови ФРС про те, що центробанк може продовжити кредитування Уолл-Стріт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: