Коштів на реконструкцію доріг до Євро-2012 не вистачить

Понеділок, 7 липня 2008, 11:25

Для реконструкції й будівництва доріг в областях, що приймають чемпіонат Європи з футболу Євро-2012, необхідно 52 млрд. грн.

Про це заявив голова дніпропетровської обласної держадміністрації Віктор Бондарь на прес-конференції в суботу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За його словами, кредиту у 20 млрд. грн., що збирається взяти Кабінет міністрів для вирішення дорожніх проблем в Україні, явно недостатньо. Цей кредит не вирішить сьогодні проблеми в цілому.

"Тільки для областей, що приймають Євро-2012, необхідно 52 млрд. грн. 20 млрд. кредиту, які збирається взяти (уряд) - це дуже мало й реально цей кредит можна буде отримати тільки наприкінці 2009 року. Я запропонував Прем'єр-міністрові взяти хоча б 30-40 млрд., але сьогодні компанія "Укравтодор" ще нічого не зробила й за обіцяним кредитом на цей рік у 800 млн. грн, хоча ці гроші також не виправлять ситуацію", - сказав Бондарь.

Реклама:

Голова дніпропетровської обладміністрації також вважає, що Міністерство транспорту й зв'язку нічого не робить для вирішення проблеми з дніпропетровським аеропортом, що належить компанії "Дніпроавіа".

Він нагадав, що раніше був підписаний меморандум про приватизацію через аукціон цілісного майнового комплексу "Дніпропетровський аеропорт", однак Мінтранс не зробив ніяких кроків у підготовці документів з даного питання.

За словами Бондаря, відомство діє навпаки, провівши через Раду національної безпеки й оборони рішення про створення державного аеропорту. На думку голови області, в такий спосіб дана проблема вирішена не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: