Тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути економічно обгрунтовані

Понеділок, 7 липня 2008, 10:51

Тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути економічно обгрунтовані.

Про це заявив у понеділок 7 липня заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний, виступаючи на селекторній нараді, присвяченій підготовці до опалювального сезону, передає "РБК - Україна" .

За його словами, ці тарифи повинні забезпечувати беззбиткову діяльність підприємств та гідний рівень зарплати їхніх працівників. "Тому що, виходячи з того, як у нас проводять тарифну політику, створюється враження, що в ЖКГ працюють не такі громадяни України, як в інших сферах економіки", - сказав він.

Він підкреслив, що дебіторська заборгованість підприємств ЖКГ найближчим часом перевищить 10 млрд. грн. І у зв'язку з цим він закликав регіональних керівників активніше вести роботу з перегляду тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

Реклама:

Разом з тим Безсмертний відзначив, що така робота повинна проходити в діалозі між ЖКГ-підприємствами і споживачами, а не провокувати конфлікт між населенням, місцевими органами влади й підприємствами. На його думку, це відбувається тому, що тарифна політика часто ведеться консервативно, в закритому режимі.

Напередодні міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко заявляв про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в разі збільшення ціни на газ, що імпортується до України. На сьогоднішній день експерти ринку та політики не називають можливий рівень зростання цін на російський газ, проте всі сходяться на думці, що він буде значним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: