Гарні новини з Європи для українського фондового ринку

П'ятниця, 4 липня 2008, 18:57

За результатами торгів у п'ятницю, 4 липня, індекс ПФТС відіграв 3.88% - піднявшись до 732,43 пункту.

Як повідомляє "FundMarket" було укладено 224 угоди, обсяг торгів склав 289 млн грн.

Аналізуючи сьогоднішній рух індексного кошика, керівник аналітичного відділу УК "Аврора" Вадим Янковський відзначив, що "підвищення процентної ставки ЄЦБ, хоча й було очікуваною подією, проте позитивно вплинуло на торги. Але не варто забувати, що основним драйвером зниження ринку коштовних паперів, була й залишається боротьба з інфляцією монетарними методами. Таким чином, рідкі моменти позитивних рухів на фондовому ринку приречені перемінятися тривалим негативом доти, поки причина не буде усунута", - вважає експерт.

Після закриття торгів стало відомо, що більше інших піднялися акції: ВАТ "Западенерго", ВАТ "Центренерго", ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Концерн "Стирол".

Реклама:

Найбільший обсяг зафіксований за акціями ВАТ "Дніпроенерго" - 3 млн грн.

Загальний попит склав 169,45 млн грн, піднявшись, таким чином, на 5.78%.

Очікувати підвищення під кінець робочого тижня, коли активність і так невелика, здавалося б недалекоглядно. Але навіть у такій непростій ситуації, учасники торгів відчули достатній позитив від новин з ЄС.

На російському фондовому ринку вже другий негативний тиждень підходить до кінця. У результаті, основні індекси, пробивши рівні підтримки, досягли локальних мінімумів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: