"Київенерго" має намір залучити 230 млн. дол.

П'ятниця, 4 липня 2008, 16:40

Енергетична компанія ВАТ "Київенерго" має намір залучити від Всесвітнього банку (ВБ) кредит у розмірі 230 млн. дол. на реабілітацію й розвиток системи електропостачання Києва.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" у п'ятницю, орієнтовна вартість проекту, який планується реалізувати в період з 2009 по 2012 рік, становить 239 млн. дол.

"Ініціативу енергокомпанії вже підтримали як Всесвітній банк, так і Міністерство палива й енергетики України. Найближчим часом Міністерство економіки України й інші центральні органи виконавчої влади проведуть комплексну експертизу пропозиції компанії", - говориться в повідомленні.

За даними прес-служби, проект включає будівництво й реконструкцію підстанцій 110/10 кВ "Московська", "Еленівська", "Ватутинська", "Лук'янівська" з кабельними лініями 110 кВ, а також будівництво ліній електропередачі 110 кВ " Західна-Лепсе", " Західна-Биличи", " Західна-Лук'янівска" і "Західна-Пост-Волинська".

Реклама:

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 50%+1 акція столичної енергокомпанії. Найбільшими недержавними акціонерами "Київенерго", за даними ДККПФР, є дві зареєстровані на Кіпрі компанії Kapiton Trading Limited (24,979% акцій) і Fluminea Limited (15,717% акцій).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: