Українська економіка інвестиційно комфортніша за російську

Четвер, 31 липня 2008, 13:01

Загострення ситуації навколо однієї з найбільших металургійних компаній Російської Федерації, ВАТ "Мечел", змушує світових інвесторів переоцінити ризики вкладення в акції російських емітентів.

Як повідомляє "FundMarket" з посиланням на прес-службу КУА "Бонум Груп", на цьому фоні для нерезидентів більш актуальною стає купівля цінних паперів на ринках суміжних країн, у тому числі й України.

Даний процес стимулює також низька ціна продажу акцій українських компаній через затяжне падіння індексу на українському фондовому ринку (ПФТС).

Як відомо, прем'єр-міністр Російської Федерації Путін двічі прокоментував своє ставлення до роботи ВАТ "Мечел", чим підтвердив тезу про визначальну роль держави в економічних процесах усередині країни.

Реклама:

"Аналізуючи політичні ризики країн СНД, ми прийшли до висновку, що саме українська економіка є найбільш сприятливою для іноземних інвестицій. В Україні демократичний характер державної влади й відсутні ризики значних політичних катаклізмів. До того ж, саме економіка України є другою на пострадянському просторі за своїми масштабами після економіки РФ", - відзначають представники "Бонум Груп".

Українські цінні папери зараз дешевше, тому що втратили в ціні більше, ніж російські аналоги.

Так, індекс російської Московської міжбанківської валютної біржі (ММВБ) із січня 2008 року знизився на 23% (на 28 липня), тоді як індекс на ПФТС за цей час - на 45%.

При цьому макроекономічні ризики, що стимулюють падіння українських фондів, далі ідуть на спад. У Росії ж на перший план виходять нові ризики - реальна загроза перерозподілу власності", - відзначено у заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: