На вітчизняному фондовому ринку до кінця літа змін не передбачається

Вівторок, 29 липня 2008, 14:40

У вівторок, 29 липня, станом на 14:00, серед компаній, за акціями яких було здійснено угоди, зафіксоване підвищення котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", інвестиційна компанія "Сократ" прогнозує бічний тренд у межах 600-650 пунктів до кінця літа й можливе подальше зниження індексу у випадку триваючих негативних новин з-за кордону.

У випадку продовження зниження цін на нафту й зміцнення долару, спекулянти знову звернуть увагу на фондові ринки, що буде сприяти їхньому відновленню.

Тим часом на ПФТС підвищилася ціна на акції компаній ВАТ "Луцький автомобільний завод"(+ 6,57%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк"(+ 2,94%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 2,64%), ВАТ "Мотор Січ" (+ 0,92%).

Реклама:

Негативна тенденція зафіксована за акціями ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" (- 13,41%), ВАТ "Центренерго" (- 1,56%).

Незважаючи на намір корпорації ВАТ "Укравто" сконцентрувати виробництво автомобілів марки Lanos на Запорізькому автомобілебудівному заводі й виробництво Chevrolet Aveo на Варшавському автомобільному заводі до жовтня 2008 року. Її акції торгуються в мінусі (- 2,36%).

За словами представника прес-служби, концентрація виробництва окремих марок автомобілів на певних заводах є частиною запланованої стратегії розвитку корпорації.

Лідерство за обсягами у ВАТ "Київенерго" - 7 млн. грн.

А в США на фоні зросту цін на нафту негативну динаміку продемонстрували компанії, чия прибутковість залежить від вартості енергоносіїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!