Курс долара знову підвищується

Середа, 23 липня 2008, 11:22

Долар відносно євро за два тижні максимально підвищується в середу.

Це стало можливим після того, як голова Мінфіну США Генрі Полсон висловився на підтримку сильного долара, а президент Федерального резервного банку Філадельфії заявив про необхідність підняти процентні ставки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Американська валюта одержала підтримку після того, як Полсон висловив впевненість у тому, що його пропозиція щодо підтримки Fannie Mae та Freddie Mac буде схвалена Конгресом США.

Реклама:

"Пропозиції офіційних осіб США помітно допомогли долару, - відзначає голова валютного відділу Societe Generale SA у Токіо Юджі Саїто. - "Коментарі представника ФРС з приводу необхідності підвищити базову ставку виявилися досить агресивними, і збіглися з виступом Полсона, що допомогло зменшити побоювання про те, що запропоновані заходи допомоги фінринку не одержать схвалення".

З іншого боку, зростання курсу долара стримується на фоні очікування ринком виходу негативних статистичних даних щодо ринку житла в США й падіння кількості замовлень на товари тривалого використання в червні.

Курс долара відносно євро в середу під час азіатських торгів коливається біля 1,5792 дол. в порівнянні з 1,5783 дол. на закритті в Нью-Йорку у попередній торговельний день, коли під час торгів долар досягав максимального рівня з 10 липня - 1,5758 дол. за євро.

Ієна відносно американської валюти торгується на позначці 106,28 ієни в порівнянні з 106,45 ієни на день раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: