Рейтингове агентство Moody`s перегляне рейтинг України

Вівторок, 15 липня 2008, 10:45

Найближчими днями рейтингове агентство Moody's оголосить про результати перегляду рейтингу України.

Хоча три місяці тому агентство поставило суверенний рейтинг на перегляд у бік підвищення, він може залишитися на поточному рівні, пише видання "Экономические известия".

Як повідомив віце-президент Moody's Ярослав Совгіра, всьому виною збільшення цін. За його словами, під час перегляду прогнозу рейтингу рівень інфляції в Україні був набагато нижчим, і нинішній рівень інфляції агентством не передбачався.

Заступник Міністра фінансів Володимир Литвин заявив, що збереження рейтингу не несе ніякого негативу для фінансового середовища всередині і ззовні країни.

Реклама:

Тим часом Мінфін не має наміру виходити на ринок із пропозицією єврооблігацій найближчим часом. Мовляв, зараз ситуація на глобальних фінансових ринках не дуже сприятлива. "Будуть кращі умови - подивимося", - обережно відповідає Литвин.

На думку експертів, держбюджет неможливо виконати без залучення зовнішніх запозичень. Проте поточні рейтингові події, що стосуються нашої країни, створюють передумови для відкладання розміщення єврооблігацій на один-два місяці.

Літні місяці, протягом яких уряд все-таки постарається зафіксувати дефляцію, дозволять Мінфіну опиратися на факти знижених темпів інфляції й торгуватися з інвесторами щодо ціни розміщення.

"Ми очікуємо, що наприкінці серпня можна чекати короткострокової стабілізації на світових ринках. Вихід на ринок у цей період буде максимально ефективним", - вважає Олександр Вєдєнєєв з департаменту інструментів з фіксованою прибутковістю "Альфа-банку".

На його думку, на фоні іпотечної кризи в США й пов'язаної з нею підмоченої репутації рейтингових агентств, Moody's тепер більш обережне в присвоєнні своїх рейтингів. З цієї причини останнім часом Moody's опирається на консервативну політику. Отже найбільш імовірним буде саме підтвердження існуючих рейтингів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: