Парламент негативно впливає на український фондовий ринок

П'ятниця, 11 липня 2008, 15:22

В п'ятницю, 11 липня, ситуацією на 13:30, серед компаній, акції яких входять до індексного кошику ПФТС, переважає різнонаправлений рух.

Як повідомляє "FundMarket", негативна динаміка охоплює такі емітенти, як ВАТ "Укртелеком", ВАТ "Мотор Січ", ВАТ "Укрнефть".

В позитиві тримаються наступні компанії: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк", ВАТ "Центренерго", ВАТ "Єнакіївський металургійний завод".

Лідерство за обсягами тримає ВАТ "Алчевський коксохімічний завод" - 2 млн. грн.

Реклама:

Відповідаючи на запитання про причини тривалого спаду на ПФТС, директор з управління активами "ПИО ГЛОБАЛ" Сергій Уткін підкреслює, що "відсутність конструктивної роботи парламенту негативно впливає на розвиток українського фондового ринку. По-перше, в Україні практично повністю загальмувалася приватизація, частково через фактичну відсутність керівництва у Фонді держмайна. Крім того не прийнята (і навряд чи буде прийнята Верховною Радою найближчим часом) Програма приватизації, запропонована урядом. Всі ці фактори впливають на вартість акцій компаній, особливо, енергогенеруючих. По-друге, дотепер не прийнято ряд принципових законопроектів, зокрема закон про акціонерні товариства", - затверджує аналітик.

В той же час американські фондові індекси виросли завдяки високій активності в секторі злиття й поглинань, а також завдяки різкому зросту акцій компанії Alcoa. В цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) кількість упавших акцій трохи перевищила кількість тих, що виросли.

Dow Jones Industrial Average: + 0.7%

S&P 500: + 0.7%

Nasdaq Composite: + 1.3%

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: