Найближчим часом на українському фондовому ринку змін не буде

Четвер, 10 липня 2008, 18:35

За результатами торгів у четвер, 10 липня, індекс ПФТС втратив 1.08%, зупинившись на позначці 704,99 пункту.

Як повідомляє "FundMarket" було укладено 211 угод, обсяг торгів склав 71 млн. грн.

Прогнозуючи подальший розвиток подій на ринку цінних коштів України, керуючий активами КУА "АРТА" Андрій Смолін стверджує, що "не варто очікувати поліпшень із боку США, принаймні, до кінця третього кварталу 2008 року, а те й до початку 2009 року. А позитивні зміни у світовій фінансовій системі прийдуть із боку фондових ринків, що розвиваються, таких як Росії й Китаю. Правда, коли саме це відбудеться, складно сказати. Що ж стосується вітчизняної фондової біржі, то зниження можливо не більше ніж на 10-20%. У короткостроковій перспективі можна припустити, що нинішні рівні ще протримаються. До кінця літа навряд чи можливий серйозний зріст. Однак варто звернути увагу на металургійний сектор. Він може нагадати про себе після виходу чергових корпоративних показників " - відзначив експерт.

Нагадаємо, що компанія "Металоінвест" (Росія) домовилася з Маріупольським металургійним комбінатом ім. Ілліча (Донецька область) про поставки меткомбінату 3,6 млн. тонн російського залізорудного концентрату до липня 2011 року.

Реклама:

Найбільший обсяг зафіксований за акціями ВАТ "Центренерго" - 7 млн. грн.

Загальний попит склав 188,48 млн. грн, збільшившись на 9.72%.

Сьогодні на Російському фондовому ринку була підвищена волатильність. Закриття торгів відбулося в невеликому плюсі +0,34% на рівні 2186,35 пунктів за РТС.

Цьому посприяла макроекономічна статистика США, що й привело до позитивної корекції ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: