Ціна на газ не відіб'ється на добробуті населення

Четвер, 10 липня 2008, 16:59

Підвищення ціни на природний газ, що добувається в Україні й поставляється пересічним споживачам, істотно не відіб'ється на добробуті населення.

Так вважає екс-глава Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євген Бакулін.

"Для основної маси людей ці витрати некритичні: для середньої української родини газ обходиться в межах 30-40 грн. на місяць, залежно від площі квартири й типу опалення. Навіть дворазове підвищення не буде для більшості відчутним", - сказав він в опублікованому в четвер інтерв'ю газеті "Дело".

В той же час, на думку екс-глави "Нафтогаза України", підвищення ціни на газ для населення дасть стимул до розвитку вітчизняного газовидобутку.

Реклама:

"Якщо це зробити, то через три-п'ять років ми будемо добувати значно більше власного газу, що буде в декілька разів дешевше імпортного. В остаточному підсумку люди заощадять, тому що будуть споживати український газ", - відзначив він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України рекомендував Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) з 1 липня 2008 року встановити нові відпускні ціни на природний газ для приватних абонентів з урахуванням середньозважених граничних рівнів, які на 8,3 - 13,8% вище за діючі.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для пересічних споживачів НКРЕ затвердила наприкінці 2006 року. Вони діють з 1 січня 2007 року. Населенню поставляється природний газ, що добувається на території країни переважно державними підприємствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: