Антимонопольний комітет порушив справу проти компанії "Воля-кабель"

Четвер, 10 липня 2008, 15:39

Антимонопольний комітет України ухвалив рішення щодо порушення справи проти компанії "Воля-кабель" за ознаки монополії.

Про це розповів сьогодні на прес-конференції перший заступник голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні вранці прийняли рішення порушити справу проти ЗАТ "Воля-кабель". Нам стало відомо, що надходять численні скарги киян про примусовий перехід з аналогового на цифрове мовлення", - повідомив він.

За його словами, компанія "Воля-кабель" має у своєму пакеті послуг соціальний пакет аналогового мовлення "Україна", що коштує 18 грн. При цьому пакет цифрового мовлення коштує 22 грн., але киянам потрібно заплатити ще 299 грн. за декодер. А якщо немає можливості придбати, то його необхідно орендувати і платити 6,90 грн. за кожен декодер, якщо їх декілька, або 9,90 грн., якщо мова йде про оренду одного декодера.

Реклама:

"Нам здалося, що підвищення тарифу до 27,90 грн. є істотним порушенням прав споживачів, - сказав Мельниченко.

"Ми говоримо про те, що ЗАТ "Воля-кабель" у рамках власних мереж має ознаки монополії. Рішення ми будемо приймати після завершення розслідування, але ознаки монопольного становища очевидні", - відзначив він.

Штраф для компанії "Воля-кабель", сказав Мельниченко, якщо будуть доведені порушення з боку компанії, може скласти до 10% її річного виторгу. При цьому він додав, що АМКУ накладає такі штрафи у виняткових випадках, тільки коли суб'єкт господарювання не йде на співробітництво з Комітетом і не повертає споживачам "неправомірно забране".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: